L’Eina i el Dia de l’Emprenedor 2012

Avui s’ha celebrat el Dia de l’Emprenedor 2012, una jornada organizada per la Xarxa Emprenedora de l’Eina, el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell. La trobada, que s’ha desenvolupat en els Cellers Avgvstvs Forvm, ha tingut una gran assistència, amb més de 100 persones que han tingut l’oportunitat de compartir idees, intercanviar contactes i posar en pràctica una sessió de networking.

Després de la benvinguda per part de Kenneth Martínez, regidor d’Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell i de Lidia Rodríguez, portaveu general de l’Unitat de gestió de la Xarxa Emprenedora, ha tingut lloc la primera de les ponències, a càrrec de Julio López, Responsable Contact Center Consumidor (Màrqueting i Desenvolupament de Negoci) de Caprabo. La seva exposició portava per títol “Màrqueting on-line i 3.0”, i tractava sobre la importància que la presència en les xarxes socials i la monitorització sobre tot el que es diu sobre una marca té per a les empreses. Un discurs en la línia del que vaig escriure en el post “En temps de crisi Web 2.0”.

A continuació, Guillem Perdrix, Director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i coautor del llibre “Escola d’Emprenedors. Descobreix el potencial emprenedor que portes a dins” ha parlat en una interessant exposició sobre “Mites, Perfils i Errors dels Emprened@rs”. Ha estat una presentació molt encertada, fent èmfasi en algunes de les principals errades que es produeixen quan es vol portar a la pràctica una idea de negoci sense haver fet un procés de reflexió previ.

 

Després d’aquesta ponència s’ha presentat un lip-dub protagonitzat per les empreses que formen part de la Xarxa Emprenedora, i a continuació s’han mostrat tres exemples d’experiències d’èxit al Vendrell. El músic Jimmy Piñol, dels Lax’n’ Busto, la ceramista Roser Oter, i Jaume Solé, en tant que productor de calçots al Montmell han parlat de les seves experiències emprenedores, fent servir un original format d’entrevista al jardí dels Cellers.

Una breu visita guiada al Celler ha tancat la primera part de la jornada, que s’ha completat amb un dinar i la cloenda, ja a la tarda, per part de Benet Jané, alcalde del Vendrell.

Trobades d’aquests tipus són interessants en tant que permeten contactar amb altres persones en situacions similars, algunes de les quals acaben d’engegar el seu negoci i d’altres que estan a punt de fer-ho. En qualsevol cas, totes amb les mateixes problemàtiques i necessitats de compartir informació. I totes mogudes per la il·lusió de portar endavant una idea de negoci.

Per acabar, una infografia sobre emprenedors

Imatge de www.ticsyformacion.com
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s